Smith Workout

Sport. Egészség. Önbizalom.

Télből a tavaszba saláta

2017. március 11. 16:54 - smithworkout

Azt hiszem még mindig félünk attól, hogy gyümölcsöket keverjünk zöldségekkel egy salátában. Szerencsére számos olyan recept van a tarsolyomban, ami biztos arra ösztönöz majd benneteket, hogy legyetek merészebbek!

Ezt a salátát, vagyis ehhez hasonlót először Prágában ettem egy üzleti úton. Egyszerűen annyira ízlett, hogy amíg ott voltunk 2x is ettem, harmadik nap már nem volt belőle ha jól emlékszem :(

Amikor kezdő kukta voltam a konyhában, utáltam az olyan recepteket, amiknek az volt a címe hogy “Pofon egyszerű..” vagy “10 perc az egész”..  _garantálom_ hogy ehhez aztán tényleg nem kell nagy konyhai rutin. Lássuk is a receptet!

Grapefruitos saláta fokhagyma chipssel

 

Hozzávalók:

  • 1 grapefruit
  • leveles zöldségmix (fejessaláta, madársaláta, rukkola, ízlés szerint)
  • vékonyra reszelt lilakáposzta
  • aszalt paradicsom (opcionális)3-4 gerezd fokhagyma
  • szezám mag
  • pár csepp kókuszolaj (sütéshez)
  • olívaolaj, balzsamecet a tálaláshoz

 

 Eszközök:

  • jó éles kés (a hétköznapokban az _igazi_ kerámia késre esküszök)
  • vágódeszka
  • teflon serpenyő
  • meg persze pár éhes száj :)

Elkészítés:

A zöldeket a tálba rakjuk, ízlés szerint válogassuk össze. Van, aki nem szereti pl a rukkolát, nyugodtan ki lehet hagyni.

A grapefruit felszeletelése a legtrükkösebb az egész salátában. Jól tudjuk, hogy a gerezdeken a fehér hártya nagyon-nagyon keserű.. Ha meg akartok spórolni magatoknak pár idegölő percet, akkor ne hogy egyesével kezdjétek őket lehámozni..

 

  1. Egy jó éles késsel vágjátok le a gyümölcs alján és a tetején a héját, hogy szépen egyenesen megálljon.
  2. Most kezdjétek el levágni a héjat róla,fentről lefelé, "szeletenként". Kövessétek a grapefruit alakját, ne hogy nekem itt ilyen kocka gyümölcsöt faragjatok belőle!  Ne aggódjak nem megy semmi kárba, vékonyan kell lehámozni ezzel a módszerrel a héját.
  3. Ha kész, már látjátok a gyümölcsben hártya vonalát, egyszerűen ki tudjátok vágni belőle a gerezdeket.
  4. Ha úgy vélitek sok gyümölcs maradt hátra, facsarjátok rá a salira a maradék levét, balzsamecet helyett kiváló dressing!

Mehet a grapefruit a zöldségekhez. Aprítsátok össze az aszalt paradicsomot is, dobjátok a közösbe.

A fokhagymát vágjátok vékony szeletekre. Egy teflon serpenyőben kezdjétek hevíteni a kókuszolajat, és süssétek benne aranybarnára a fokhagyma szeleteket. Papírtörlőre tegyétek ha kész, had szívja magába a felesleges olajat.

Szórjátok rá a szezámmaggal együtt a salira, és fogyasszátok jó ízűen az ebédhez! Kis grillezett csirkemellel, hallal, vegáknak bármilyen sajttal mennyei!

img_0984.JPG

Ha kipróbáltátok, írjátok meg, hogy ízlett-e! :)

 Ha újak vagytok erre, és tetszett a recept, ne felejtsétek el like-olni az oldalunk, hogy mindig elérjétek a friss tartalmakat!

-Ági

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smithworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr5412330389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása