Smith Workout

Sport. Egészség. Önbizalom.

Változatosság az egészségért

2017. április 05. 13:36 - smithworkout

Ha nem vagyunk élsportolók és nem kell kifejezetten egy adott sportágra koncentrálnunk, hanem célunk az egészség megőrzése, a jó erőnlét és megfelelő izomzat kialakítása, akkor nem árt, ha nem válunk egy adott edzésfajta rabjává.

Sokan miután lemennek egy edzőterembe, kipróbálnak 2-3 óratípust és eldöntik, nekik mely óra - mely edző szimpatikus, adott esetben hol jobb a zene vagy épp hol érzik jobb energiák áramlását.

Ezek mind kétségtelenül fontos dolgok és azzal is egyet tudok érteni, ha valaki számára egy-egy edzéstípus kedvesebb mint a másik. Viszont ha szeretnénk sokoldalúan fejleszteni magunkat, jobban tesszük ha kettő - akár 3 órát vagy edzést látogatunk.

Hogy miért? Vegyük példának, hogy valaki minden nap lefut 5 kilométert, de emellett nem végez más típusú edzést. Akárhogy szeretné, nem lesz kidolgozott felsőteste. Ez természetesen fordítva is igaz, ha valaki egész nap csak fekvenyom az igen csak el fog maradni az általános erőnlét megszerzése felé vezető úton.

Nyugodtan keverjük tehát az ingereket, ezzel új mozgásokat, mozgásfajtákat ismerhetünk meg, javulhat a koordinációnk és a testtudatunk. Még akkor is tegyük ezt nyugodtan, ha úgy érezzük, sok a hasonlóság a 2 edzésfajta között. Higgyük el, ha megkérdezzük az edzőnket, el fogja tudni mondani, miben más és mit fejleszt jobban adott esetben egy TRX edzés és mitől előnyösebb számunkra egy köredzés.

A lényeg a változatosság!

Próbáljunk ki újdonságokat és fektessünk hangsúlyt a prevencióra! Aktív sportolás esetén erre is szükségünk lesz, pláne, hogy jobb előre gondolkozni és megelőzni a bajt, mint utána fogni a fejünket. A különböző izom- és izületi sérülések megelőzésére nyugodtan próbáljunk ki Mobility órákat vagy vegyünk részt egy-egy jóga órán, még akkor is, ha úgy érezzük ez nem a mi világunk. Hasznunkra fog válni!


Ahogy az életben is a szabadidős sportban is fontos, hogy az ember sokoldalú legyen, sokoldalú képzést kapjon. Ezáltal könnyebben küzd majd meg az akadályokkal, mind az edzésen, mind pedig a szürke hétköznapokban.

 

Sportos napot mindenkinek!

- Ádám

tumblr_mwpkc15jmw1qaon9po1_500.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smithworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr4512403223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása