Smith Workout

Sport. Egészség. Önbizalom.

Nincs pénzed/időd/kedved edzőterembe járni?

2017. március 12. 18:29 - smithworkout

Alternatív edzés ötlet személyi edzőnktől, amit bármikor, bárhol elvégezhetsz!

Ha kezdők is vagyunk és félünk attól, hogy csoportos órákon vegyünk részt, akkor sem kell lemondani a mozgásról! Van rá lehetőség, hogy otthon egyszerű alapgyakorlatokból - amik szinte mindenki számára ismerősek - elkezdjünk kicsit mozogni.

Edzéstipp:

Ha van rá lehetőségünk kezdésképpen heti három edzést iktassunk be héfő-szerda-péntek felosztásban. Ez az edzésmennyiség egy kezdő számára, aki esetleg 10-15 kg túlsúllyal is rendelkezik pont ideális lesz. Ha a környezeti feltételek adottak , akkor ezeken a napokon vegyétek rá magatokat 15-25 perc futásra az erősítés előtt. Amennyiben erőnlétünk ezt az időtartamot nem teszi lehetővé, teljesítsük a kiszabott időt úgy, hogy felosztjuk szakaszokra: például egy perc kocogás egy perc lendületes séta. Ezt a távot akár a lakóházak körül is lefuthatjuk. Figyelem, a megfelelő cipő nagyon fontos izületeink egészsége érdekében*. A későbbiekben emelhetjük a futó szakasz intenzitását vagy csökkenthetjük a sétáló szakaszt mindaddig, amíg el nem jutunk oda, hogy 15-25 perc kocogás nem jelent problémát számunkra.

Ezután otthon, a négy fal között egy kis erősítés következzen:

A feladatok ismerősek lesznek: fekvőtámasz, hasprés, gugolás és a körök végére illesszünk be 40 másodperc alkartámaszos planket.

Kezdetekben 3-4 körnek leselkedjünk neki és 8-12-ig terjedjen az egyes gyakorlatokból történő ismétlésszám. Ezzel a teljesen kezdő kis feladatsorral is lehet eredményt elérni 3-4 héten belül, bár azt leszögezném, hogy ez a feladatsor ténylegesen kezdőknek szól, akik már egy ideje nem végeztek testmozgást. Ha a feladatok egy idő után túl könnyen végrehajthatók, emeljünk az ismétlésszámon vagy a körök számán. Ha pedig megjött a kedvünk a mozgáshoz és egy kis önbizalmunk is lett, hogy megy ez nekünk, keressünk fel nyugodtan egy edzőtermet ahol számtalan foglalkozás közül választhatunk.

*A megfelelő sportruházatról egy következő cikkünkben fogunk írni nektek.

Ha újak vagytok erre, és tetszett a cikk, ne felejtsétek el like-olni az oldalunk, hogy mindig elérjétek a friss tartalmakat!

futa_s.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smithworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr7212332589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása