Smith Workout

Sport. Egészség. Önbizalom.

Medvehagymát a lapos hétköznapokba!

2017. március 29. 17:59 - smithworkout

Itt a szerda, a vasárnapi nagy ebéd maradéka annyira már nem hivogató, kedve sincs az embernek főzni, a hétvége pedig messze. Mindenki szereti a szépet, miért ne lehetne egy hétköznapi ételt is kicsit felturbózni?

Először is: imádom a tojást. De úgy nagyon. Mindegyhogy: sütve, főzve, salátaként vagy rántottaként tálalva, egyszerűen szerintem minden másnap eszek tojást, ha nem minden nap, vagy egy nap kétszer is..

Aztán: itt a medvehagyma szezon!! Pár éve már dolgozunk rajta, hogy a mogyoró bokor alatt sűrű medvehagyma pázsitunk legyen tavasszal, idén is elég látványosan megszaparodtak a kis levelek. Azt szeretem a medvehagymában, hogy nagyon lágy  az íze, nem marad kellemetlen a lehelletünk, bátran cseveghetünk bárkivel egy ebéd után is (fogmosás azért nem árt khmkhm). Nagyon sok féle módon fel lehet használni: salátába szoktam rakni, kőrözöttbe, pestoba, tejszínes mártásba, rántottába.. Egyszerűen mindenhez lehet fogyasztani.

Ha nem rendelkeztek saját ágyással, nagyon-nagyon vigyázzatok , hol veszitek!! Ne bízzatok utcai random árusokban, a laikusok könnyen összetévesztik a gyöngyvirág levelével, mely foygasztása halálos is lehet. Biztos forrásból, piacon vegyétek! Rengeteg erdőben is lehet már szabadon szedni, nézzetek utána alaposan,hogy hogy néz ki a gyöngyvirág levele, és hogy a medvehagymáé.

 

Medvehagymás rántotta

Hozzávalók 1 főre:

  • 2 db tojás
  • 1 marék medvehagyma, csíkokra vágva
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • Saláta (rukkola, paradicsom, paprika.. ízlés szerint)
  • balzsamecet/balzsamecetkrém

 

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb rántotta recept már sosem lesz! A jó rántotta titka szerintem az, hogy lassan kell készíteni, finoman mozgatva a tojást. Nem szabad forró serpenyőbe önteni, és megijeszteni a hideg tojásokat.  Verd fel a tojásokat, teflon serpenyőben kezdj hevíteni egy kiskanál zsiradékot. Alacsony hőfokon tartsd, önts bele a tojás. Dobd rá az összevágott medvehagymát, fűszerezd. Lassan mozgasd, kicsit feljebb veheted a hőt. Ha kész, salátával és balzsamecettel tálald :)

Remélem kipróbáljátok, boldog szerdát mindenkinek!

Milyen medvehagymás receptet olvasnátok szívesen?

-Ági

 

medvehagyma.jpg medvehagyma2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smithworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr7812385875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása