Smith Workout

Sport. Egészség. Önbizalom.

Házi müzli szelet

2017. március 23. 16:55 - smithworkout

Hányszor fordult elő velem, hogy rohantam egész nap, és nem volt nálam semmi , amit csak úgy elrágcsáltam volna útközben... Az ember el tud csábulni azért a szupermarketekben kapható "fit" meg "hozzáadott cukrot nem tartalmazó" szeletekre. Ha megnézitek ezeknek az összetevőit, valamint az értékeit, kiderül, hogy nem is annyira ártatlan falatok. Ezek helyett mutatunk egy házi, egészséges receptet olvasónk tollából. Garantáltad tudod, hogy mi van benne és kedved szerint variálhatod! :)

 

Müzli szelet

Hozzávalók:

  • 30 dkg apró szemű zabpehely
  • 1 marék dió apróra vágva
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 2 nagy alma lereszelve

Elkészítés:

Az egészet összekeverjük, hozzáadunk 3-4 evőkanál vizet, állni hagyjuk negyed óráig. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapogatjuk, kb 30 percig 180 fokon sütjük.
Félidőben szeletekre kell vágni a tepsiben, könnyebb legyen kiszedni, ha kihűlt.

A vörös áfonya helyett más aszalt gyümölcs is használható (pl saját aszalású, apróra vágott szilva) csak figyeljetek ezek cukortartalmára! :)

A zabpehely szénhidrát tartalma miatt az egész egyszerre nem falható fel azért :) Hogy ne romoljon meg, ezért tuti tipp a fagyasztóba bedobni őket kettesével , így bármikor kéznél van, tízóraira vagy uzsonnára.

 

muzli.jpg

Ha újak vagytok erre, és tetszett a cikk, ne felejtsétek el like-olni az oldalunk, hogy mindig elérjétek a friss tartalmakat! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smithworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr912365101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása