Akárki akármit mond, nincs az a diéta vagy egészséges életmód, amiben az ember fia/lánya meg ne kívánna valami jó süteményt. Emlékeimben még élesen él a nagyi diós, sült tojáshabos vasárnapi sütije, amit jó sok baracklekvárral ettünk...
Amíg kitalálom, hogy fogom reprodukálni, fogadjátok szeretettel a legújabb kedvencem receptjét. Könnyű, gyümölcsös, remekül illik a délutáni kávéhoz/ teához!
Almás zabsüti
Hozzávalók:
- 700g reszelt alma (facsard is ki)
- 160g nagyszemű zabpehely
- 150g zabkorpa
- 15g lenmagpehely
- 3 tojás
- 55g eritrit (édesítő, alma savanyúságától függ, hogy többet tesztek-e bele, vagy kevesebbet, de 2 evőkanál méz is jó helyette)
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10dkg olvasztott vaj/kókusz zsír
- 2 púpos teáskanál fahéj
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 citrom héja
- 1 üveg meggy (nálunk 540g volt)
- díszítéshez : szezámmag, mandula, amit csak szeretsz
Elkészítés:
Ez is az a recept, amit _bárki_ de tényleg bárki el tud készíteni. Az a lényeg, hogy mindent keverj össze. Így egybe. Ugye? nem is nehéz. Ha túl száraznak érzed, akkor adhatsz hozzá még egy vagy kettő reszelt almát/ egy deci tejet. Ha túl híg, akkor pedig szórj még bele zabkorpát. Ez egy elég szabad recept.
Teszek fel fázis fotókat is, tényleg ennél egyszerűbb recept ma már nem lesz az interneten!
Tedd sütőpapírral bélelt sütőbe, lapogasd le, és díszitsd a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig!
Írjátok meg, hogy ízlett :)
-Ági
Ha tetszett a recept, like-olj minket facebook-on is!