Ezek a kis egészséges lepénykék remekül megállják helyüket önmagukban is, kis salátával kiegészítve, vagy akár fogyaszthatóak köretként is egy szelet hús vagy hal mellé. Pár perc alatt kész, garantáltan egészséges minden összetevője és egyszerűen nagyszerű a végeredmény! :)
Hozzávalók:
- 20 dkg vegyes párolt zöldség
- újhagyma
- 2 db tojás
- oliva olaj
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
0. Előkészületként a zöldség keveréket megpároljuk. Ehhez az ételhez felhasználhatok nem frissen párolt zöldséget is, ha maradt esetleg egy korábbi étkezésünkből, akkor nem fog kárba vészni!
1. A felkockázott újhagymát fél kanál olivaolajon megpirítjuk.
2. A 2 db tojást felverjük és hozzákeverjük a párolt zöldséget. A sózáson kívül én oreganóval és bazsalikommal ízesítettem, de ízlés szerint bámilyen fűszer mehet bele.
3. Ha van otthon tarkedli sütő, azt vegyük elő, ha nincs, akkor egy kisebb serpenyőt olivaolajjal kenjünk ki és süssük ki benne a zöldséges-tojásos keveréket.
Ebből az adagból 12 puffancska készül.
Jó étvágyat! :)